27 januari, 2013

Disco De Oranjerie

Afgelopen vrijdag heb ik samen met Eric, Jeroen, Daniëlle en Karin een swingend optreden beleefd. Het betrof alweer de 22-ste editie van Jeans, een succesformule die duidelijk blijft aanslaan. Vijf musici waren thuis in alle muziekgenres en vier vrouwen en evenveel mannen verzorgden voortreffelijk de zang en dans. Leuke attributen droegen een steentje bij aan een wervelende, boeiende show. Vele, gedeeltelijk vertolkte liedjes kwamen aan bod en de keuze was zeer gevariëerd te noemen. Tuintje In Mijn Hart van Damaru en Jan Smit tot en met Another Brick In The Wall Part 2 van Pink Floyd werden uitgevoerd. Lieve mensen hartelijk bedankt voor het schenken van dit heaterbezoek en een gezellige avond.

18 januari, 2013

Toch een blog

Ik kom niet meer toe aan het schrijven van een blog omdat urgentere zaken mijn energie en tijd opslurpen. Daarover wil ik nu niet uitwijden, later zal dat duidelijk worden. Ten tweede speelt de vermoeidheid mij parten, ik dut gedurende de dag geregeld in. Slechte nachtrust, spierzwakte en wellicht ook het jaargetijde zijn daar debet aan. Tenslotte wil ik graag het snooker op de Masters en het tennis van de Australian Open volgen. De talrijke wintersporten kunnen mij echt niet boeien, zelfs het rondjes schaatsen vind ik saai. Bovendien begint het voetbal vanavond weer want de winterstop is voorbij maar de winter nog lang niet.

01 januari, 2013

Achter de rug

December ligt achter ons en het nieuwe jaar is begonnen. Kerstavond en oudejaarsavond heb ik samen met Eric, Jeroen, Daniëlle en Karin doorgebracht. Zonder mee te kunnen praten, drinken en eten, is een samenzijn met mijn zonen toch altijd gezellig en waardevol. Beide dagen hadden echter een vervelende staart respectievelijk kop. In de kerstnacht moest ik veelvuldig slijm opgeven waardoor ik nauwelijks aan slapen toekwam. Eerste kerstdag was ik dientengevolge ontzettend moe en emotioneel. Oudejaarsdag begon met braken waarschijnlijk vanwege het manoevreren om de tilmat aan te leggen. Ondanks dat ik ijlings op een zij werd gedraaid om verslikken te voorkomen, kreeg ik 's middags een koortspiek. Met een diclofenac zetpil was ik vóór de avond koortsvrij en ook daarna bleef mijn lichaamstemperatuur binnen de normaalwaarden. Nu is het nieuwjaarsdag 2013 en de beste wensen worden weer naar elkaar uitgesproken. Het is ook de tijd dat goede voornemens kenbaar worden gemaakt. Aan dat laatste heb ik nooit meegedaan want stoppen met roken of afvallen is voor mij niet van toepassing. Deze keer wijk ik daar van af en heb een sterk voornemen dat beslist zal worden volbracht.