03 januari, 2006

Een man een man, een woord een woord

Nadat twee weken geleden de zaak was aangehouden, zouden burgemeester en wethouders vanmorgen een besluit moeten nemen. De teamleider sociale zaken van de gemeente Ambt Montfort had toegezegd om ons vanmiddag telefonisch op de hoogte brengen van dat besluit.
We hebben gespannen op een telefoontje gewacht maar ons geduld werd niet beloond. Om 15:45 uur heb ik zelf contact opgenomen met de gemeente. De receptioniste deelde mij mee dat de man van de loze belofte niet (meer) aanwezig was en de afdeling telefonisch niet meer bereikbaar was.
Toen heb ik de wethouder, die sociale zaken in zijn portefeuille heeft, gebeld. Die wist te vertellen dat ons agendapunt opnieuw is doorgeschoven naar de eerstvolgende vergadering. Er was iemand, die gehoord moest worden, op vakantie en daarom kon de zaak niet worden besproken. Wie dat is en waar over gesproken moet worden, daar liet hij niets over los.
Schijnbaar kan een agendapunt toch meermalen worden aangehouden en hoeft men zich niet aan de belofte om ons te informeren te houden. Renate heeft ook nog een woordje tot hem gericht en we hebben er alle ellende uitgegooid. Ook dat we sterk de indruk hebben dat we aan het lijntje worden gehouden. Ons ongenoegen geuit over de communicatie, de openheid en de eerlijkheid van de medewerkers van de gemeente.
We moeten nog een week geduld, dat wel zwaar op de proef wordt gesteld, opbrengen en weer de hoop koesteren dat ze volgende week dinsdag wel een besluit kunnen en willen nemen.