25 juni, 2009

Sport, sport en meer sport

Geen sprake van financiële crisis bij Real Madrid want voor het inlijven van Kaka en Ronaldo wordt met miljoenen gesmeten. Ook de Uefa/Fifa vindt een transfersom van 94 miljoen absurd hoog en beraadt zich op maatregelen om daar een halt aan te roepen. De overtollige Nederlanders in Madrileense dienst moeten in de uitverkoop om de uitgaven enigszins in de hand te houden. Heeft Yolanthe net het onbestendige Volendam verruild voor de Spaanse hoofdstad om zich aan de zon en natuurlijk Wesley te koesteren en dan breken er onzekere tijden aan.
Het krachttennis van Rafael Nadal begint zijn tol te eisen, hij heeft vanwege een knieblessure Wimbledon moeten afzeggen en hoopt hersteld te zijn voor de US Open. Mocht Roger Federer er in slagen om na Parijs ook in Londen te zegevieren dan slaat hij weer twee vliegen in één klap, vijftien Grand Slam titels zou een absoluut record betekenen en hij zou opnieuw de nummer 1 van de wereld worden. Er zijn echter meer kapers op de kust, gevaarlijke outsiders, gevestigde namen als Novak Djokovic en last but not least Andy Murray. Alle hoop is gericht op de in goede vorm verkerende Schot want Wimbledon kent al 73 jaar geen Britse winnaar meer.
De comeback van Raemon Sluiter in het tenniscircuit is na enkele maanden al buitengewoon succesvol, afgelopen zaterdag stond hij in de finale van de Ordina Open, het grastoernooi in Rosmalen. Helaas verloor hij ook zijn vierde ATP finale, dit maal van de Duitser Benjamin Becker, niet te verwarren met Boom Boom Boris. Zijn klim van 866 naar 328 op de wereldranglijst is een schrale troost voor dit verlies, verder zal Fatima hem wel over deze dip hebben geholpen. Sluiter wou anderhalf jaar aankijken hoe hij kan meedraaien op het hoogste niveau en daar moet hij in ieder geval mee doorgaan.
Maakt Lance Armstrong kans op een achtste Tourzege? Kan Denis Menchov na de Giro d'Italia ook de Tour de France op zijn naam schrijven? Kunnen de Nederlandse deelnemers m.n. Robert Gesink een rol van betekenis spelen? Allemaal vragen waarop we binnen drie weken na de start op 4 juli van de Ronde van Frankrijk een antwoord krijgen. Ondanks alle dopingsschandalen blijft het een mooi sportevenement, niet altijd even spectaculair en boeiend maar vooral de bergetappes zijn toch het bekijken waard.