03 oktober, 2005

Snel én naar wens

Op 15 september heeft firma De Schans het voorstel voor het plaatsen van een unit verstuurd naar het adviesbureau Argonaut en de gemeente Ambt Montfort. Ondertussen heeft de gemeente contact gehad met een buurgemeente, die een vergelijkbare unit in bestelling heeft bij een andere firma. Echter deze unit blijkt niet meer geplaatst te hoeven worden en nu gaat men bekijken of deze bestelling kan worden overgenomen. Een medewerkster van de afdeling WVG gaat morgen een gesprek voeren met die buurgemeente. Dit zou voor ons kunnen betekenen dat wij snel over een unit kunnen beschikken.
In het voorstel van De Schans zijn allerlei wensen van ons meegenomen. Een langere unit dan normaal omdat vooraan een hal wordt gemaakt met een ingang vanaf de oprit en doorgangen naar bijkeuken en achterom. Plaatsing in de unit van een gasgestookte combiketel, die voldoende capaciteit heeft om ook de ongeïsoleerde bijkeuken mee te verwarmen. Aansluiting van de unit d.m.v. van bestrating op het bestaande terras.
Het zou een groot toeval zijn als die unit van een naburige gemeente ook deze extra lengte heeft. Zo niet, vrees ik dat wij de onderhandeling met de gemeente moeten gaan voeren, het werk dat De Schans / Argonaut ons eigenlijk uit handen heeft genomen. In plaats van snelle plaatsing van een willekeurige, overbodige unit, zou er dan juist stagnatie kunnen optreden. Maar ik verkies liever wat langer te wachten op een unit die volledig voldoet aan onze wensen, dan snel een slecht alternatief te accepteren. Wordt vervolgd!