29 mei, 2006

Weergoden zijn geen tennisfans

Het had er alle schijn van dat de voorjaarscompetitie in het najaar werd gespeeld. De regen, wind en kou, waar de competitiespelers dit jaar mee geconfronteerd werden, deden sterk aan de herfst denken.
De slechte weersomstandigheden hebben me niet kunnen weerhouden om toch alle zaterdagen als het team van Eric moest tennissen van de partij te zijn. Door het terugtrekken van een team bestond hun competitie heren zaterdagmiddag 2e klasse nog uit zeven teams. Van de zes speeldagen moest er vier keer uit gespeeld worden namelijk in Dieteren, Schinveld, Ittervoort en Montfort. Alleen in Schinveld was het droog maar wel erg koud. Ittervoort spande de kroon want daar stonden door een fikse onweersbui de banen in korte tijd blank. In de kantine sprong de televisie stuk en een boom in de nabijheid van het tennispark werd ook getroffen door de bliksem. De speeldagen in Stein waren echt twee uitersten; 6 mei was een zomerse dag waarop ik veel onder de parasol heb gezeten en op 20 mei was het zo’n slecht weer dat ik de taxirit al had geannuleerd en kort daarna klaarde het weer op. Marjo bood toen aan om samen met mij naar het tennispark in Stein af te reizen. Ondanks meerdere onderbrekingen vanwege de regenval werden alle partijen gespeeld, de laatste werd om 21:30 uur afgerond.
Het slechte weer, de verschillende baansoorten en vooral de wisselende teamsamenstelling kunnen als excuus gelden voor het feit dat het team op de laatste plaats eindigde. Individueel heeft Eric goed gepresteerd, van de zes singles wist hij er vier te winnen en de twee verliezen werden geleden op kunstgras. Mogelijk klimt hij naar speelsterkte 4 in het enkelspel als medio november de eindejaarsrating wordt opgemaakt.