26 juni, 2006

Oops, dit komt hard aan

Alle oranje attributen kunnen weer worden opgeborgen, voor Nederland is het WK voetbal 2006 over en uit. We hebben het weer moeten afleggen tegen de geslepen Portugezen. Dit kan gebeuren maar de manier waarop stemt tot ontevredenheid.
Er werden meer gele kaarten getrokken dan dat er mooie en scoringsrijke acties voor de doelen te zien waren. Voor een aantal charges had ook meteen rood gegeven kunnen worden en misschien heeft Boulahrouz met zijn doodstrap tegen Ronaldo wel de toon gezet. Het was een ware veldslag en door de vele onderbrekingen was het helemaal moeilijk om in het spel te komen. In de tweede helft was er zeker een kwartier oponthoud maar tijdens de behandeling van de Portugese doelman werd al 6 minuten extra speeltijd aangegeven.
Het blijft een feit dat Oranje een te laag rendement heeft. Als je van het geringe aantal doelkansen, die je op internationaal niveau kunt creëren, géén kunt benutten dan wordt het lastig. Al in de eerste minuten verzuimt van Bommel het af te maken, van Persie schiet na een schitterende actie voorlangs, Kuyt kan vrij voor de doelman niet afronden en Cocu raakt jammerlijk de lat. Portugal echter scoort meteen uit de eerste doelpoging en als van der Sar geen fabuleuze redding had verricht, was ook de tweede kans verzilverd.