02 juni, 2006

Oranjekoorts

Het Nederlandse elftal traint op een afgeschermde locatie en speelt oefeninterlands tegen Kameroen, Mexico en Australië. Bondscoach Marco van Basten wil niet het verwijt krijgen dat een eventuele vroegtijdige uitschakeling lag aan een slechte voorbereiding. De meerderheid van voetbalminnend Nederland peinst er niet over dat het na de drie poulewedstrijden afgelopen zou kunnen zijn. Geen land waar de voetbalgekte zulke vormen aanneemt als in ons kikkerlandje en de commercie vaart er wel bij. Er zijn legio artikelen waar je jezelf of je huis mee kunt uitdossen, soms is zelfs een hele straat door het oranjevirus besmet. Wil je het allemaal goed kunnen volgen dan ga je in op een van de vele aanbiedingen voor een breedbeeld plasma of LCD televisie. De rtv-omroepen besteden ruim aandacht aan oranje en ook de muziekindustrie draait op volle toeren.
Op zondag 11 juni gaat het echt beginnen want dan moeten ze zich meten met Servië/Montenegro, naast Ivoorkust en Argentinië een van de drie tegenstanders in poule C van het WK voetbal 2006. Na zeven wedstrijden zouden we ons de komende vier jaar wereldkampioen voetbal kunnen noemen. De vele voetbalkenners in Nederland zijn van mening dat Oranje op papier tot een van de beste voetbalteams ter wereld behoort maar helaas wordt het WK ook in Duitsland op gras gespeeld.
Voor diegenen die niet van voetbal houden; het toernooi duurt precies een maand en omvat 64 wedstrijden. Daarna is iedereen weer even genezen tot over twee jaar het EK voetbal weer wordt gespeeld.