30 augustus, 2005

Er is weer hoop

Vandaag is de algemene directeur van De Schans b.v. op huisbezoek geweest en heeft een aantal opties voor de plaatsing van een unit met ons doorgesproken.
Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat plaatsing in het verlengde van de oprit in alle opzichten het meest gunstig uitpakt. De unit zal de bijkeuken dan zo veel overlappen als nodig is om een doorgang naar de bijkeuken en de rest van de permanente bouw te creëren. In de unit komen dan nog twee deuren, één naar de oprit en één naar de achtertuin. In het voorste gedeelte van de unit komt als het ware een hal met drie deuren plus een schuifdeur naar de unit zelf.
Met deze optie blijft de achterom behouden en er komt slechts één extra deur in de bijkeuken zodat deze nog behoorlijk functioneel kan zijn. De unit wordt tegen de garage van de buurman geplaatst zodat hij zo veel mogelijk uit het zicht staat en er nog een stuk tuin overblijft dat aansluit aan het terras achter het huis.
Een en ander wordt nog deze week op papier gezet en gaat als voorstel naar Argonaut, die dat op hun beurt weer als advies uitbrengen naar de gemeente Ambt Montfort. Vanaf dat moment is de gemeente, die ook voor het grootste gedeelte de kosten op zich zullen nemen, aan zet. We hopen dat de beslissing daarover niet te lang op zich laat wachten en anders zullen we lichte pressie niet schuwen. Plaatsing van de unit, inclusief grondwerk en aansluiting van gas, water en elektriciteit, zou ongeveer een week in beslag nemen. Er lijkt sprake van een stroomversnelling, wie weet gaat het toch nog lukken dit jaar.