14 juni, 2008

Ontembare leeuwen

Vice-wereldkampioen Frankrijk werd met nagenoeg dezelfde cijfers verslagen als Italië. Nederland nam al vroeg de leiding door een kopbal van Dirk Kuyt waardoor het initiatief helemaal bij de Fransen kwam te liggen. Zij kregen wel kansen maar dan wist Edwin van der Sar die steeds te verijdelen. In de tweede helft werden van Persie, Robben en Bouma ingezet wat weer evenwicht en rust in het elftal bracht. De aanval werd dreigender en Giovanni van Bronckhorst kon het middenveld versterken hetgeen al snel resulteerde in de 2-0 door Robin van Persie. Nadat Frankrijk de voorsprong verkleinde, overigens een buitenspeldoelpunt, werd dat ogenblikkelijk beantwoord door een wereldgoal van Arjan Robben. Wesly Sneijder strooide nog wat zout in de Franse wonden door in de slotminuten de eindstand op 4-1 te bepalen.
Oranje verkeert in de luxe positie dat het zich als groepswinnaar heeft geplaatst en de derde poulewedstrijd er niet meer toe doet. Sterker nog verliezen van Roemenië zou betekenen dat zowel Italië als Frankrijk er uit liggen. Dat is ook het geval als beide laatste wedstrijden van poule C in een gelijkspel eindigen. Als de finalisten van het laatste WK een pak slaag van oranje krijgen, wie kan ons dan wel nog stuiten? Brullende leeuwen imponeren en eisen ontzag op van eventuele belagers. De oranje-spelers hebben met hun vertoonde spel indruk gemaakt en lijken vastberaden om de titel te pakken. Als de teamgeest goed blijft dan zie ik momenteel geen serieuze bedreiging, die hen van het beoogde doel af kan houden.