21 maart, 2008

NOStalgie

Dankzij de stakingen van de politie werden twee zogenaamde superzondagen om zeep geholpen, met als gevolg dat andere wedstrijddata voor voetbaltoppers moesten worden gezocht. Woensdag werd P.S.V. - Ajax gespeeld en diezelfde avond was ook de halve finale voor de K.N.V.B. beker tussen Heracles en Roda J.C. gepland. De uitzendrechten van competitie- en bekerwedstrijden zijn helaas nog even in handen van R.T.L. en zo kon het gebeuren dat eerst live verslag werd gedaan van Heracles - Roda J.C. incl. verlenging en penalties. Roda J.C. staat garant voor vechtvoetbal en Heracles kan daar ook weinig anders tegenover stellen maar beide teams hebben het wel ver geschopt. Er werd bijna een speler onthoofd maar that's all in the game, zullen we maar zeggen. De ploeg uit Kerkrade staat er zelfs voor de zoveelste keer mee in De Kuip voor de eindstrijd tegen Feyenoord.
Om half twaalf, dus nog net op de speeldag zelf, kwam dan het belangrijke treffen tussen de nummers een en twee van de eredivisie aan bod. Wat ik in samenvatting van P.S.V. - Ajax heb gezien, was geen hoogstaand voetbal en een topper onwaardig. Veel individuele acties werden door overtredingen afgebroken en m.i. te weinig met een gele kaart bestraft. Hadden de Amsterdammers een van de vroege kansen kunnen benutten, dan was het misschien een andere wedstrijd geworden en de spanning in de competitie teruggekeerd. Nu is de kans dat de Einhovenaren het kampioenschap mislopen, net zo klein als het bereiken van de play-offs voor Louis van Gaal en zijn A.Z.
De actievoerende politie is inmiddels akkoord gegaan met een nieuwe c.a.o. voor de komende jaren en vanaf het nieuwe voetbalseizoen is vrijwel alles weer in vertrouwde handen bij de N.O.S. te volgen. Goede verslaggevingen van live wedstrijden en samenvattingen in logische volgorde, op vaste dagen en gezette tijden, zonder overbodig blabla en irritante reclameblokken en ook zonder onnodige afgelastingen en competitievervalsing, liggen in het verschiet.